Podwójny schabowy z podwójnymi pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety troszkę rozklepać, posypać solą i pieprzem.
Pieczarki i cebulę drobno pokroić, wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem, jak pieczarki z grubsza odparują wtedy doprawić solą i pieprzem, wlać 100 ml śmietanki i niech się duszą z 15 minut, ostudzić.
Na 4 kotlety położyć łyżkę farszu i przykryć drugim płatem mięsa, wyrównać, przycisnąć po bokach, obtoczyć najpierw w mące, później w jajku i bułce tartej, smażyć na rumiano z obu stron, zdjąć i ułożyć w płaskim garnku.
Wlać 1/3 szklanki wody wymieszanej z resztą śmietany, dodać pozostałe z farszu pieczarki.
Umieścić na bardzo małym płomieniu i dusić z 10 minut aż sos trochę zgęstnieje.
Komentarze