Podwójnie zapiekane ziemniaki ziołowe

0 (0 ocen)

  • 50 min

Smakują zarówno samodzielnie, jak i dodatek do mięs.

  • 50 min

Składniki:

  • ziemniaki 8
    masło 3 łyżki
    śmietana kwaśna 3 łyżki
    tymianek ½ łyżeczki
    trybula, sól, pieprz do smaku
    szczypiorek posiekany 1 łyżeczka
    ser żółty starty 1 szklanka
    papryka ½ łyżeczki

Podwójnie zapiekane ziemniaki ziołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczenie ziemniaków na soli. 1. Ziemniaki dokładnie umyć, osuszyć, upiec na soli przez ok. pół godziny.
  • Wybieranie środków z upieczonych ziemniaków. 2. Przekroić wzdłuż na pół. Wybrać środki, utrzeć.
  • Przygotowanie ziemniaków do drugiego pieczenia. 3. Dodać masło, śmietanę, zioła i przyprawy. Wymieszać z ziemniakami. Nadziać masą ziemniaki, posypać serem i papryką. Piec w piekarniku, aż będą gorące i ser się roztopi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy