Podwójnie jajeczny omlet z rukolą.

0 (0 ocen)

  • 15 min

Omlet z dodatkiem ugotowanego jaka, świeżą rukolą ,serem zółtym i wedlina to smaczna propozycja na sycące śniadanie.Pyszny i aromatyczny, polecam.

  • 15 min

Składniki:

  • 4 jajka surowe
    1 łyzeczka bułki tartej
    1 jajko ugotowane na twardo
    2 plastry szynki
    garśc rukoli,
    2 plastry sera zółtego,
    sól, ( polecam himalajska)
    pieprz,
    masło

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet Przystawki

Podwójnie jajeczny omlet z rukolą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • na lekko scietym omlecie rozkładamy    rucole ser wedline i jaja.. 1. 1.
    1 jajko ugotowac na twardo.
    Surowe jajka wbic do miseczki, dodac bułke tartą , sól pieprz i delikatnie roztrzepac widelcem.

    Rukolę opłukać i osuszyc.
    Uotowane jajko pokroic w plastry, wedline i ser pokroic w cienkie paski.

    2.
    Na patelni rozgrzac masło , wlac mase jajeczną i poczekac chwile az masa jejeczna zacznie sie ścinac.
    Na scinajacym sie omlecie układac pasami plastry gotowanych jajek , rukole, ser i wędlinę.Delikatnie całość posolic.
    Omlet złozyc na pół i smazyc jeszcze 1-2 minuty.Podawac ze świezym pieczywem,
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

4.46 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie
omlet z rukolą i pomidorkami

To może cię zainteresować