Podwójnie czekoladowe babeczki

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Miękkie, puszyste, bardzo czekoladowe

  • 35 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    2 duże jajka
    150 ml mleka
    100 ml oleju
    300 gramów mąki
    80 gramów posiekanej mlecznej i gorzkiej czekolady
    3 łyżki cukru kokosowego
    Łyżka kakao
    Łyżeczka proszku do pieczenia
    Ekstrakt waniliowy
    Szczypta soli

Podwójnie czekoladowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ucieram razem z cukrem, dodaję mleko, wanilię i olej.
    W drugiej misce łączę mąkę z proszkiem do pieczenia, solą i kakao. Zawartość obu misek łączę, mieszam do połączenia się składników, dodaję czekoladę.

    Foremki do babeczek wypełniam do 3/4 wysokości ciastem. Piekę babeczki przez 25 minut w 180 stopniach.
    Można posypać je cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy