Rożki z ziemniakami i groszkiem w curry

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealne i na przekąskę i na imprezę.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniaki: 350 gramów
    - opakowanie mrożonego ciasta francuskiego: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - mrożony groszek: 100 gramów
    - curry: 1 łyżeczka
    - olej dosmażenia: 4 łyżki
    - sól, pieprz, ostra papryka, majeranek lub rozmaryn: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki

Rożki z ziemniakami i groszkiem w curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki pokrojone w kostkę wrzucić na osolony wrzątek. Po 8 minutach dodać groszek. Gotować minutę. Odcedzić. Cebulę posiekać, podsmażyć na oleju. Dodać cyrry. Smażyć minutę, dodać warzywa, przyprawić. Farsz można lekko podociskać widelcem, żeby był bardziej spójny i nie rozsypywał się przy zawijaniu w ciasto. Ciasto pokroić na kwadraty o boku ok. 6x6 cm. Nadziewać farszem, zlepić brzegi widelcem. Piec w 200 st. C ok. 15-20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować