Podudzie z kurczaka ze śliwkami

4.49 (192 ocen)

  • 30 min

Moja propozycja to roladki ale nie z piersi kurczaka lecz podudzi. Osobiście wolę nogę kurczaka, bo mięso jest bardziej wilgotne, miękkie i trudniej je w

  • 30 min

Składniki:

  • • 8 podudzi kurczaka bez kości
    • 16 śliwek suszonych
    • sól, pieprz do smaku
    • olej do smażenia
    • 3 łyżki sosu sojowego
Wystaw ocenę:

4.49 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Podudzie z kurczaka ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Mięso rozłożyć, posypać solą i pieprzem.
    • Na każdym kawałku ułożyć po dwie śliwki suszone i zwinąć w roladkę.
    • Każdą roladkę spiąć wykałaczkami i obsmażyć na oleju.
    • Podlać odrobiną wody, dodać sos sojowy i poddusić ok. 10 minut.

Porady

Ja kupuję podudzia bez kości ale można samemu je spreparować.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować