Moja propozycja to roladki ale nie z piersi kurczaka lecz podudzi. Osobiście wolę nogę kurczaka, bo mięso jest bardziej wilgotne, miękkie i trudniej je w
30 min
Składniki:
• 8 podudzi kurczaka bez kości
• 16 śliwek suszonych
• sól, pieprz do smaku
• olej do smażenia
• 3 łyżki sosu sojowego
Podudzie z kurczaka ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.• Mięso rozłożyć, posypać solą i pieprzem.
• Na każdym kawałku ułożyć po dwie śliwki suszone i zwinąć w roladkę.
• Każdą roladkę spiąć wykałaczkami i obsmażyć na oleju.
• Podlać odrobiną wody, dodać sos sojowy i poddusić ok. 10 minut.
Porady
Ja kupuję podudzia bez kości ale można samemu je spreparować.
Komentarze