Podudzie z kurczaka w miodowo-musztardowej glazurze

0 (0 ocen)

Podudzia najlepiej smakują z ziemniakami i surówką.

Składniki:

  • * 8 podudzi z kurczaka
    * 100 ml płynnego miodu
    * 4 łyżki musztardy Dijon
    * 4 łyżki musztardy francuskiej
    * 2 łyżki oleju
    * sól i pieprz
    * natka pietruszki

Podudzie z kurczaka w miodowo-musztardowej glazurze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podudzie z kurczaka w miodowo-musztardowej glazurze 1. Nożem ponacinać udka. Wymieszać składniki na glazurę, doprawić solą i pieprzem. Wysmarować nią udka i wstawić do lodówki na minimum godzinę. Rozgrzać grill w piekarniku do 220 stopni. Wyjąć udka z marynaty i ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, zachowując resztę marynaty. Udka piec przewracając je i polewając pozostałą marynatą, przez około 60 minut, aż będą ładnie zarumienione i chrupiące. Gotowe posypać posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy