Podudzia zapiekane z ryżem i curry

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 15 min

Pyszne danie jedno-garnkowe, sycące jedzonko, które zasmakuje każdemu.

  • 3 godz. 15 min

Składniki:

  • 1kg podudzia drobiowych
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju
    Przyprawy( 1 łyżka przyprawy do kurczaka, odrobine tymianku, Vegeta)
    2 szklanki ryżu
    2 cebule
    Składniki do zlewy:
    5 szklanki wody
    ½ łyżeczki pieprzu
    2 łyżeczki Vegety
    2 łyżeczki słodkiej papryki
    1/3 kostki masła
    2 łyżeczki cukru
    6 łyżeczek ketchupu
    1 łyżeczka płaska curry

Podudzia zapiekane z ryżem i curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podudzia zapiekane z ryżem i curry 1. Marynujemy podudzia (przyprawy wymieszać i natrzeć mięso : przyprawa do kurczaka, odrobinę tymianku, Vegeta, rozgniecione ząbki czosnku, olej)
  • Podudzia zapiekane z ryżem i curry 2. Układamy naczyniu żaroodpornym: ryż surowy na to cebula krojona w krążki i podudzia z marynaty. Zalać zalewą i piec ok. 2h w piekarniku 180st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy