Podudzia z kurczaka z boczkiem

4.5 (165 ocen)

  • 50 min

Uwielbiamy kurczaka pod każdą postacią, proponuję na szybki obiad podudzia z kurczaka otulone boczkiem. Są wspaniałe w smaku.

  • 50 min

Składniki:

  • 5 podudzi z kurczaka
    5 plastrów boczku wędzonego
    przyprawy do kurczaka
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Podudzia z kurczaka z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podudzia umyć i wysuszyć natrzeć solą oraz pieprzem.
  • 2. Każde podudzie owinąć plastrem boczku i posypać przyprawą do kurczaka.
  • . 3. Mięso ułożyć na blaszce i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok.45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować