Podudzia z kurczaka w pomarańczach

4.49 (150 ocen)

Ostatnio skosztowałam tak przygotowane mięso u mojej koleżanki i bardzo mi posmakowało.

Składniki:

  • - 4-5 podudzi z kurczaka;
    - około 1/4 szklanki oleju rzepakowego;
    - 1 pomarańcza;
    - 1 łyżka tymianku;
    - sól i pieprz do smaku.
Wystaw ocenę:

4.49 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Podudzia z kurczaka w pomarańczach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podudzia dokładnie umyć i oczyścić. Do miski wlać olej, wsypać tymianek oraz sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Przygotowane podudzia dokładnie natrzeć przygotowaną marynatą. Pomarańcz dokładnie umyć, pokroić w plasterki i ułożyć na mięsie. Włożyć do lodówki na całą noc lub przynajmniej na kilka godzin. Po wyjęciu, przełożyć np. do naczynia żaroodpornego i piec w nagrzanym piekarniku około godziny w temperaturze 180°C. W celu przyrumienienia podudzi zwiększyć temperaturę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tymianek Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować