PODUDZIA Z KURCZAKA W MARYNACIE CURRY, PIECZONE W RĘKAWIE.

4.5 (175 ocen)

  • 60 min

Szybkie i proste danie w wykonaniu, smaczne i aromatyczne.

  • 60 min

Składniki:

  • - 6 sztuk podudzi
    - 1i 1/2 kostki przyprawy curry
    - 3 łyżki oliwy
    Ponadto :
    - rękaw lub woreczek do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Podudzia z kurczaka w marynacie curry, pieczone w rękawie. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podudzie z kurczaka w 1. Podudzia opłukać i wytrzeć ręcznikiem papierowym.
    Kostkę przyprawy curry pokruszyć, dać do miseczki, dołożyć oliwę i rozetrzeć na gładką pastę. Natrzeć pastą podudzia.
    Dać mięso do rękawa do pieczenia, szczelnie zamknąć i włożyć na blaszce
    do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
  • Podudzia z kurczaka w mar 2. Po ok. 40 minutach wyjąć z piekarnika blaszkę z mięsem i rozciąć folię na krzyż, rozchylić ją i piec jeszcze 10 minut, żeby mięso się przyrumieniło.
  • Podudzia z kurczaka w mary 3. Podajemy na gorąco z ziemniakami, z sosem powstałym podczas pieczenia i dowolną surówką.

Porady

Podudzia można podawać z kaszą, ryżem lub kluseczkami. Można też podawać na zimno z pieczywem, np. na pikniku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować