Podudzia z kurczaka w marynacie curry, pieczone w rękawie. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Podudzia opłukać i wytrzeć ręcznikiem papierowym.
Kostkę przyprawy curry pokruszyć, dać do miseczki, dołożyć oliwę i rozetrzeć na gładką pastę. Natrzeć pastą podudzia.
Dać mięso do rękawa do pieczenia, szczelnie zamknąć i włożyć na blaszce
do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
2.Po ok. 40 minutach wyjąć z piekarnika blaszkę z mięsem i rozciąć folię na krzyż, rozchylić ją i piec jeszcze 10 minut, żeby mięso się przyrumieniło.
3.Podajemy na gorąco z ziemniakami, z sosem powstałym podczas pieczenia i dowolną surówką.
Porady
Podudzia można podawać z kaszą, ryżem lub kluseczkami. Można też podawać na zimno z pieczywem, np. na pikniku.
Komentarze