Podudzia z kurczaka na słodko

0 (0 ocen)

  • 9 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ktoś z Was lubi mięsa na słodko? No to wpadajcie po przepis. Szybki, prosty i mega smaczny!

  • 9 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g podudzi z kurczaka
    4 łyżki oleju sezamowego
    2 łyżki sosu BBQ
    2 łyżki ketchupu
    1 łyżka sosu sojowego
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku
    2 łyżki syropu z agawy

Podudzia z kurczaka na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podudzia z kurczaka na słodko 1. Podudzia oczyszczamy.

    Pozostałe składniki łączymy ze sobą, dodajemy do mięsa.

    Marynujemy przez noc.

    Pieczemy 35 min. w 180°C, pod koniec włączamy na 5 min. termoobieg.

    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy