Podudzia w piwie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Przepis otrzymałam od koleżanki, który wykorzystałam na obiad dla rodziny.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 podudzi z kurczaka
    10 ziemniaków młodych
    olej do smażenia
    sól

    marynata:
    4 ząbki czosnku
    2 łyżki miodu
    1/2 szklanki oliwy
    1/2 szklanki piwa jasnego
    1/4 łyżeczki papryki słodkiej
    1/4 łyżeczki chili
    1/4 łyżeczki rozmarynu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Podudzia w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podudzia w piwie 1. Przygotować marynatę. Czosnek zmiażdżyć wymieszać z oliwą ,przyprawami , piwem i miodem.
  • Podudzia w piwie 2. Podudzia dokładnie umyć, osuszyć na ręczniku papierowym, włożyć do marynaty na około 3 godz.
  • Podudzia w piwie 3. Ziemniaki obrać, opłukać, wrzucić do wrzącej osolonej wody. Dotować około 10 min, odcedzić.
  • Podudzia w piwie 4. Mięso wyjąć z marynaty , obsmażyć na rozgrzanej oliwie, posypać majerankiem , papryką, przełożyć do naczynia żaroodpornego , obok ułożyć ziemniaki polane olejem. Piec około 35 min w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować