Podudzia pieczone w sosie barbecue

  • wyświetlono: 625 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Czasami czasu brak...więc trzeba coś przygotować w oka mgnieniu. Kulinarne "guru" napisała niedawno, że jak upał, to mięsa się nie chce...a jednak. Statystyki potwierdzają, że Polacy lubią grillować z rodziną, ze znajomymi...ot tak, po prostu. Zdecydowanie tak przygotowane mięso nadaje się na tę oko

DSC_1166
  • 60min

Składniki

1 kg podudzi
500 ml sosu barbecue od Folwark

Sposób przygotowania przepisu:

Podudzia pieczone w sosie barbecue

  • 1. Mięso czyścimy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przekładamy do miski.

    Następnie zalewamy sosem, dokładnie mieszamy, tak by mięso całe było pokryte barbecue.

    Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy pod przykryciem 40 min w temperaturze 180°C.

    Później 10 min bez przykrycia w tej samej temperaturze.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchnia

Komentarze

Podobne przepisy

Podudzia pieczone w miodzie

Dodane przez: Gregorhspeed

Podudzia pieczone w miodzie

Kurczak zawsze się sprawdza

Podudzia kurczaka w sosie sojowym

Dodane przez: Goszka

Podudzia kurczaka w sosie sojowym

Podudzia bez kości duszone z sosem...

danie

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Polędwica wieprzowa w sosie barbecue

Polędwica wieprzowa ma wiele zastosowań,...

Żeberka z kociołka

Dodane przez: Mariola123

ŻEBERKA W SOSIE BARBECUE Z KOCIOŁKA

Potrawy w kociołku przygotowuję...

żeberka

Dodane przez: Anitka0804

Żeberka w sosie barbecue

Bardzo pyszne, pachnące i aromatyczne...

Podudzia pieczone w ketchupie

Dodane przez: kuchenny świat

Podudzia pieczone w ketchupie

Zapraszam na pyszne udka drobiowe....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE