Podudzia kurczaka w przyprawie do ogórków kiszonych

5 (1 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Średni

Bardzo smaczne mięsko do obiadu

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 8 podudzi z kurczaka
    1 przyprawa do kwaszenia ogórków
    1,5 łyżki soli
    1litr wody
    2 lyżki Majeranku
    1 łyżka czosnku granulowanego
    4 łyżki prażonej cebulki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Kurczak pieczony

Podudzia kurczaka w przyprawie do ogórków kiszonych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przyprawę do ogórków i sól wsypać do wody, zagotować i wystudzić. Z podudzia wyjąć kostkę nie uszkadzając skóry. Włożyć podudzia do zalewy na 12h. Po tym czasie wyjąć i osuszyć ręcznikiem . W miejsce po kostkach wsypać po pół łyżki cebulki prażonej. Zrolować. Ułożyć ciasno obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Posypać po wierzchu czosnkiem granulowanym i majerankiem. Piec w 180 stopniach ok . 1h.

Porady

Cebulę prażona możemy zastąpić podsmażona na maśle, świeżą cebulą. Mięsko podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować