PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Podudzia kurczaka w młodej kapuściehttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/37/b21204b56226595458a91a9391deb219963e6b93.jpeg38722592http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/podudzia-kurczaka-w-mlodej-kapuscie-1
4 podudzia kurczaka
2 cebule
2 młode średnie marchewki
2 ząbki czosnku
pół główki średniej młodej kapusty
125 ml słodkiego białego wina
oliwa do smażenia
sól
pieprz
1 łyżka gęstej śmietany
Sposób przygotowania przepisu:
Podudzia kurczaka w młodej kapuście
1.
W rondlu, na paru łyżkach oliwy zrumieniłem pokrojoną w talarki cebulę. Dodałem posiekany czosnek, marchewkę pokrojoną w pół talarki ,wymieszałem, dodałem poszatkowaną kapustę, podsmażyłem na średnim ogniu bez przykrycia około 8 minut.. Od czasu do czasu mieszałem. Podudzia kurczaka odsmażyłem na oliwie, włożyłem pod kapustę. Dodałem wino, sól i sporo pieprzu. Przykryłem i dusiłem na średnim ogniu, od czasu do czasu obracałem podudzia i mieszałem kapustę. Pod koniec duszenia dodałem łyżkę gęstej śmietany. Po około 40 minutach mięso powinno być miękkie, a kapusta przypominać gęsty sos. Doprawiłem wszystko solą i pieprzem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze