Podudzia indyka w coli

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Super smaczne mięso z długiej marynaty, pieczone w coli. Wilgotne i zdrowe– idealne na obiad, podane z mieszanką warzyw z marynaty. Może też być na chleb na kanapkę ze świeżymi warzywami.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    2 podudzia -1kg
    1 opakowanie przyprawy klasycznej uniwersalnej do mięs
    ½ l coli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Podudzia indyka w coli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: mięso opłukać, osuszyć, natrzeć przyprawą, odstawić na 2 dni do lodówki. W między czasie mięso często przekręcać. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać colą, wstawić do nagrzanego piekarnika do temp. 180 stopni i piec w tej temp. aż płyn zacznie się gotować, następnie zmniejszyć temp. do 150 stopni i piec mięso odkryte do miękkości. W czasie pieczenia często mięso przekręcać.

Porady

1. do przyprawy można dodać łyżkę oleju np. rzepakowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować