Podudzia indycze z szałwią, chili i syropem klonowym

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Słodko - pikantne podudzia indyka z dodatkiem świeżej szałwii.

  • 2 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 podudzia indycze, najlepiej z wiejskiej hodowli
    500 ml maślanki

    sól morska
    pieprz kolorowy
    kilka ostrych papryczek
    świeża szałwia
    50 ml syropu klonowego
    główka czosnku
    cebula
    50 ml domowej przyprawy do zup i sosów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Podudzia indycze z szałwią, chili i syropem klonowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zalewamy maślanką i odstawiamy na noc do lodówki.

    W naczyniu, w którym będziemy piec mięso układamy pokrojoną w kawałki cebulę, papryczki, pokrojoną na pół główkę czosnku. Warzywa polewamy przyprawą w płynie. Pod skórę wkładamy listki szałwii, mięso nacieramy przyprawami. Układamy na warzywach, polewamy syropem klonowym. Pieczemy pod przykryciem w 180°C przez 30 minut. Następnie mięso odkrywamy pieczemy kolejne 30 minut co jakiś czas obracając, żeby przyrumieniło się ze wszystkich stron.
    Podudzia indycze możemy podać z młodymi ziemniakami i ulubioną sałatką.

Porady

https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/naturalna-maggi-domowa-przyprawa-do-zup-i-sosow-w-plynie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować