Podpłomyki pszenne

5 (183 ocen)

  • 20 min

Pyszna, pożywna i zdrowa przekąska, którą zabieram dla dzieci na spacer zamiast chipsów czy batoników.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Podpłomyki Przystawki

Podpłomyki pszenne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszamy z solą, dodajemy wodę i zagniatamy elastyczne ciasto. Wałkujemy dość cienkie blaty i wykrawamy z nich krążki.
  • 2. Krążki ciasta układamy na suchej patelni bez tłuszczu i opiekamy z dwóch stron, aż staną się jasne z jasnobrązowymi plamkami. Niektóre mogą zrobić się pękate.

Porady

Idealna przekąska na spacer, także do sałatki, podpłomyki super smakują z twarożkiem czy na słodko z dżemem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować