Ciasto podniebna chmurka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubij na sztywno, dodaj cukier, żółtka i dolej. Utrzyj na puszystą masę. Mąki przesiej z proszkiem. Wsyp do masy jajecznej i rozmieszaj. Wyłóż na blaszkę o wym. 24x34. Piecz w temp.170 st. przez 15 minut.
2.Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wstaw na ogień i duś do miękkości. Zblenduj na gładką masę.
Odlej szklankę soku i rozmieszaj z budyniami. Resztę połącz z jabłkami i zagotuj z cukrami. Ugotuj budyń. Gorący wyłóż na biszkopt. Pozostaw do ostygnięcia.
3.Galaretki rozpuść w ½ szkl. wody. Pozostaw do ostygnięcia. Śnieżkę połącz z mlekiem i śmietanfixami. Ubij na puszystą masę. Połącz delikatnie z tężejącą galaretką. Wyłóż na masę owocową. Schłódź.
4.Galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu. Tężejącą wylej na masę śmietankową.
Komentarze