Podłużne mielone z papryką

0 (0 ocen)

Podłużne mielone z chrupiącym dodatkiem czerwonej papryki. Polecam na szybki obiad!

Składniki:

  • 250 g mięsa mielonego (z łopatki wieprzowej)
    1 cebula
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej + do panierowania
    1 czerwona papryka
    Sól
    Pieprz
    Olej do smażenia

Podłużne mielone z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę oraz paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Mięso mielone wyrabiamy na gładką masę z cebulką, jajkiem oraz bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wyrobione mięso porcjami rozkładamy sobie na dłoni. Na środku rozkładamy paprykę. Przykrywamy drugą porcją mięsa. Formujemy podłużne roladki. Każdą obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z olejem.

Komentarze

Podobne przepisy