Podgrzybki z makaronem i serem lazur

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jesienne danie z podgrzybkami w roli głównej i warzywami, uwielbiam takie połączenia.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu kokardki Lubella
    1 por biała część
    1/3 brokuła
    1/2 kg podgrzybków
    1 papryczka chili
    10 dkg sera lazur
    1 gałązka pomidorów
    1 cukinia mała
    10 pomidorków koktajlowych żółtych
    sól, pieprz
    majeranek
    olej rzepakowy

Podgrzybki z makaronem i serem lazur - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuję w osolonej wodzie aldente. Przelewam zimną wodą. Na patelni na oleju przesmażam pokrojoną por na talarki. Pod koniec dodaję grzyby i dalej przesmażam całość razem. Doprawiam sola, pieprzem, majerankiem. Brokuł gotuje aldente. Do grzybów na patelni dodaję, makaron, brokuły, pokrojoną chili, pomidorki, całość mieszam, doprawiam, dodaję ser lazur. Wstawiam do piekarka jeszcze na 15 minut. Temp 180 stopni. Podaję ze świeżą pietruszką

Komentarze

Podobne przepisy