Świeże podgrzybki z makaronem

4.5 (143 ocen)

Szybka jesienno- leśna potrawa

Składniki:

  • 400 g makaronu ( u mnie rurki)
    600 g podgrzybków
    1 cebula
    łyżka masła
    1/2 łyżeczka kminku
    150 ml śmietany
    sól, pieprz
    1/2 łyżeczki soku z cytryny
    100 g żółtego sera
    2 ząbki czosnku
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Świeże podgrzybki z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
    Cebulę obieramy i kroimy w pół talarki, czosnek kroimy w drobną kosteczkę, następnie zeszklić na masełku.
  • 2. Oczyszczone i pokrojone w kawałki grzyby dodajemy do podsmażonej cebulki z czosnkiem, przykryć i dusić ok 20-30 min, aż będą miękkie.
  • 3. Wlewamy śmietanę, dokładnie mieszamy z grzybami i chwilę podduszamy.
    Doprawić przyprawami i dodać sok z cytryny. Zetrzeć żółty ser.
  • 4. Ugotowany makaron polać przygotowanym sosem grzybowym, posypać serem i natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Makaron Podgrzybki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować