Podgrzybki panierowane z sosem czosnkowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Uczta dla smakoszy lubiących grzyby.

  • 15 min

Składniki:

  • 30 dkg grzybów
    2 jajka
    2 łyżki mąki
    4 łyżki bułki tartej
    4 ząbki czosnku
    2 łyżki jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany
    2 łyżki majonezu
    łyżka oleju
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Podgrzybki panierowane z sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podgrzybki panierujemy w mące, jajku i bułce. Smażymy na złoto. Odsączmy na ręczniku papierowym. Ząbki czosnku obieramy. Siekamy na drobno ,smażymy na łyżce oleju. Odcedzamy. Zimny czosnek mieszamy z jogurtem i majonezem.

Porady

Możemy użyć różnych grzybów np: kozaków, prawdziwków, pieczarek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować