Pod kiełkami rzodkiewki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna i pożywna sałatka i na śniadanie, i na kolację, na spotkanie ze znajomymi też się przyda.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 dag. młodych listków[rukola, szpinak, botwina]
    2 jajka
    60 g. salami chips klasyczne
    25 g. kiełków z rzodkiewki
    2 łyżki pestek dyni
    1 czerwona cebula
    Sos:
    4 łyżki oleju
    2 łyżki soku z cytryny
    2 łyżki miodu
    2 łyżki musztardy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sosy Przekąski

Pod kiełkami rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Składniki sosu dokładnie mieszam. Jajka gotuję na twardo, obieram, kroję na ćwiartki. Młode listki układam na talerzu. Na listkach układam jajka, salami, kiełki, pokrojoną cebulę. Polewam sosem, posypuję zrumienionymi na suchej patelni pestkami dyni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Salami Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować