Ciasto pocałunek murzyna z kremem chałwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Jajka utrzeć z cukrem n puszystą masę. Cały czas miksując dodawać stopniowo śmietanę, przesianą mąkę z proszkiem i sodą, na koniec wlać ocet. Ciasto dokładnie zmiksować. Podzielić na 3 równe części. Do jednej dodać kawę z makiem, do drugiej kokos, a do trzeciej kakao. Placki piec oddzielnie w blaszkach pokrytych papierem do pieczenia, przez ok 10 – 15 minut w 180 stopniach.
2.krem: Odlać 1 szklankę mleka i rozmieszać w niej budynie. Pozostałe mleko zagotować, wlać przygotowany roztwór, ugotować budyń. Przykryć folią aluminiową, ostudzić. Zimny budyń utrzeć z masłem i cukrem pudrem na puszystą masę. Dokładać po łyżce budyń, gdy krem stanie się gładki dodać pokruszoną chałwę. Dokładne utrzeć na jednolitą masę. Kremem przełożyć placki. Wierzch polać polewą.
Komentarze