Po staropolsku

  • wyświetlono: 611 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Dzięki dużej ilości kiełbasy i mięsa jest bardzo sycący.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Damian Dzwonkowski, Charzykowy
Publikacja: Archiwalne przepisy
  • 150min

Składniki

● 10 dag wędzonego boczku
● 2 cebule
● po 10 dag kiełbasy żywieckiej, myśliwskiej i podwawelskiej
● po 10 dag mięsa z szynki wieprzowej i wołowej
● 10 dag fileta z kaczki
● 2 dag suszonych borowików
● łyżeczka kminku
● 80 dag kiszonej kapusty
● 500 ml bulionu warzywnego
● 10 dag suszonych śliwek
● sól
● grubo mielony pieprz
● liść laurowy
● ziele angielskie
● smalec do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Po staropolsku

  • 1. Grzyby moczymy w bulionie.
    Boczek, kiełbasy i mięso
    kroimy w kostkę.
  • 2. Na roztopionym smalcu
    podsmażamy boczek, a następnie
    pokrojone w małą
    kostkę cebule. Dodajemy
    kiełbasę i mięso. Smażymy
    kilka minut.
  • 3. Wkładamy kapustę, liść
    laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego i kminek. Dodajemy
    grzyby z bulionem.
    Gotujemy ok. godziny.
PPWS_10-2011

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

BIGOS I LECZO

Komentarze

Podobne przepisy

Kotlet po staropolsku

Dodane przez: RedakcjaPP

Kotlet po staropolsku

Przepis mam od prababci, która...

Dodane przez: czekoladka

Szynka po staropolsku

Moja rodzinka uwielbia takie domowe...

filet z kurczaka po staropolsku

Dodane przez: lucyna19

filet z kurczaka po staropolsku (z pieczarkami)

Moje niedzielne danie obiadowe.

Wielkanocna szynka po staropolsku

Dodane przez: alaaa

Wielkanocna szynka po staropolsku

Szynka dzięki temu że jest w zalewie...

Dodane przez: lucyna_rams

Indyk po staropolsku.

Doskonała potrawa na niedzielny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE