Po rosołowy pasztet

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Taka moja mała improwizacja ;)

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • - mięso z 1 ćwiartki i 1 pałki z kurczaka
    - jajko
    - łyżka kaszy manny
    - łyżka bułki tartej
    - 2 pieczarki
    - pół niedużej cebuli
    - przyprawy - sól, pieprz, majeranek
    - masło

Po rosołowy pasztet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z kurczaka mielimy na drobnej siatce. Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę i smażymy na maśle. Wystudzone pieczarki dodajemy do mięsa razem z jajkiem, kaszą manną, bułką tartą i przyprawami. Dokładnie mieszamy. Mięsną masę wkładamy w kokilkę i przykrywamy folią aluminiową. Można mięso zawinąc w papier do pieczenia. Pasztet pieczemy ok 20-30 min w temp. 180st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy