Po rosołowy pasztet

  • wyświetlono: 126 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Taka moja mała improwizacja ;)

  • 10 porcje
  • 30min

Składniki

- mięso z 1 ćwiartki i 1 pałki z kurczaka
- jajko
- łyżka kaszy manny
- łyżka bułki tartej
- 2 pieczarki
- pół niedużej cebuli
- przyprawy - sól, pieprz, majeranek
- masło

Sposób przygotowania przepisu:

Po rosołowy pasztet

  • 1. Mięso z kurczaka mielimy na drobnej siatce. Cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę i smażymy na maśle. Wystudzone pieczarki dodajemy do mięsa razem z jajkiem, kaszą manną, bułką tartą i przyprawami. Dokładnie mieszamy. Mięsną masę wkładamy w kokilkę i przykrywamy folią aluminiową. Można mięso zawinąc w papier do pieczenia. Pasztet pieczemy ok 20-30 min w temp. 180st.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

dróbpieczeńmięso z rosołuPasztetkanapkamieso z zupyćwiartki z kurczakagotowane mięso
 

Komentarze

Podobne przepisy

Pasztet staropolski

Dodane przez: Kloruś

Pasztet staropolski

Przepis na ten pasztet jest w rodzinie...

Pasztet

Dodane przez: Wioleczka1

Pasztet

Domowy smaczny pasztet

pasztet

Dodane przez: slodkoipieprznie

Pasztet

Pyszny szybki prosty pasztet

Pasztet

Dodane przez: sonieczka

Pasztet

Dostałam ten przepis od przyjaciółki,...

Dodane przez: anka1988

Pasztet

Najlepszy jest pasztet domowej...

Pasztet z cukinii

Dodane przez: RedakcjaPP

Pasztet z cukinii

Moja rodzina się nim zajada. Pasztet...