Po meksykańsku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 10 min

Wychowuję trójkę dzieci i zajmuję się domem.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 6-8 zielonych papryk
    cebula
    po łyżce posiekanej natki pietruszki, koperku i szczypiorku
    2 ząbki czosnku
    30 dag żółtego sera, np. goudy
    op. ziołowego twarożku
    2 łyżki śmietanki
    sól
    pieprz
    kostka rosołowa

Po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne.
  • 2. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w małą kostkę, czosnek siekamy. Mieszamy z ziołami, szczypiorkiem i serem startym na tarce o dużych
    oczkach. Dodajemy twarożek i śmietankę. Mieszamy na jednolitą
    masę. Doprawiamy solą i pieprzem. Papryki napełniamy farszem i wkładamy do naczynia żaroodpornego.
  • 3. Kostkę rosołową rozpuszczamy w szklance wrzątku i wlewamy do naczynia z paprykami. Przykrywamy. Pieczemy 25 minut w 180 °C. Odkrywamy. Zapiekamy, aż się przyrumienią. Podajemy z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2011

Komentarze

Podobne przepisy