Płuca na kwaśno z szybkowaru

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Płuca na kwaśno z śmietaną z szybkowaru.
Szukałam przepisu na to cudo w Internecie.
Przepisów mnóstwo ale nie z szybkowara za radą postanowiłam je zrobić tak.
Wyszły miękkie a to najważniejsze no i ponoć bardzo smaczne.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600g płuc
    Mała cebula
    Średnia marchewka
    1duży ziemniak
    Liść laurowy
    3kulki ziela angielskiego
    Sól pieprz lub vegeta
    Ocet
    Mąka
    Masło
    Śmietana 18%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Płuca na kwaśno z szybkowaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Płuca na kwaśno z szybkowaru 1. Marchew obrać umyć pokroić w pół plastry.
    Ziemniaka obrać umyć pokroić w dużą kostkę.
    Płuca bardzo dokładnie oczyścić umyć i pokroić również w dość dużą kostkę.
    Wsadzić do garnka dodać jarzyny liść ziele zalać wodą tak aby przykryć wszystko.
    Zamykamy szybkowar i od momentu syczenia gotowałam 20 minut na średnim ogniu.
    Po tym czasie wyłączyć palnik i pozwolić cisnieniu samemu opaść.
    Na patelni rozgrzać masło usmażyć cebule i robimy zasmażkę według uznania jedni lubia bardziej gęste inni nie (u mnie pół na pół).
    Śmietanę wymieszać z solą i wywarem.
    Do garnka dodajemy zawartość patelni śmietanę doprawiamy do smaku solą pieprzem oraz octem. Zagotować i SMACZNEGO.


    Nie podaję nigdy dokładnych propozycji przypraw ponieważ każdy doprawia po swojemu.
    Na koniec posypałam wszystko koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować