Płotki w zalewie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszne rybki w zalewie bardzo polecam są przepyszne

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg płotek
    Olej do smażenia ,mąka
    4 cebule
    3 łyżki oleju do usmażenia cebuli
    1 łyżeczka majeranku
    1/2 łyżeczki soli
    1 łyżka słodkiej papryki
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka majeranku
    Zalewa:
    1/2 szklanki octu
    1 1/2 szklanki wody
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka cukru
    2 liście laurowe
    3 ziela angielskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przekąski

Płotki w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • płotki 1. Płotki umyć , osuszyć i posypać przyprawą do ryb i pieprzem cytrynowym ( do lodówki na 1h)
  • płotki 2. Cebulę obrałam i pokroiłam w plasterki.
    Na patelnię wlałam olej i wrzuciłam cebulę żeby się zeszkliła. Dodałam przyprawy:
    1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki oraz 1 łyżeczkę majeranku.
    W naczyniu szklanym ułożyłam na przemian cebulę i usmażone płotki ( smażymy obtoczone w mące!!!)
  • 3. Następnie zrobiłam zalewę:
    Do garnka wlałam 1/2 szklanki octu i 1 1/2 szklanki wody, dodałam przyprawy: 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczka cukru, 2 liście laurowe i 3 ziela angielskie. Całość doprowadziłam do wrzenia.
    Gdy zalewa się zagotowała zalałam moje opiekane płotki . Płotki odstawiłam na kilka godzin (żeby przeszły smakiem).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ocet Zalewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować