Płonąca figa.

0 (0 ocen)

Według Księgi Rodzaju (3.1 – 3.24),

Składniki:

  • Świeża figa
    kozi ser
    brandy

Płonąca figa. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Figi świeże najlepiej smakują na surowo. Świeżą figę naciąć na krzyż. Skropić aceto balsamico di Modena. Do środka włożyć kawałek koziego sera. Winogrono wydrążyć. Do środka wlać odrobinę dobrego brandy i podpalić. Podawać płonące.

Porady

Według Księgi Rodzaju (3.1 – 3.24), gdy pierwsi ludzie przebywając w raju, po skosztowaniu owocu z Drzewa Poznania Dobra i Zła uświadomili sobie, że są nadzy – spletli gałązki figowe i zrobili sobie z nich przepaski. Dlatego określenie "listek figowy" oznacza bardzo skromne, prowizoryczne okrycie, osłaniające coś bardzo wstydliwego. ( Wikipedia)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy