Pleśniowe kotlety

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne kotlety mielone z nadzieniem z sera pleśniowego

  • 40 min

Składniki:

  • 500 g karkówki
    3 jajka
    1 kajzerka
    1 średnia cebula
    100 g sera pleśniowego blue
    bułka tarta do obtoczenia
    olej do smażenia
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pleśniowe kotlety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę w raz z namoczoną w wodzie i odciśniętą kajzerką zemleć dwukrotnie w maszynce.
  • 2. Do mięsa wbić jajka, dodać posiekaną drobno cebulę i całość doprawić solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrobić.
  • 3. Zwilżonymi dłońmi nabierać porcję mięsa, w środek włożyć kawałek sera i dokładnie zlepić. Czynność powtarzać do wyczerpania składników. Następnie kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Karkówka Ser pleśniowy Wieprzowina Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować