Pleśniak z nektatrynką i crunchy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszne,proste ciasto które zawsze się udaje i zachwyca swoim smakiem w sam raz do filiżanki kawy w rodzinnym gronie.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Blaszka:25/30
    Ciasto:
    4 szklanki mąki krupczatki
    3/4 szklanki cukru pudru
    250 g masła roślinnego
    5 żółtek
    3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1,5 łyżki kakao
    Pianka kokosowa
    5 białek
    3/4 szklanki cukru
    2 łyżki gęstej śmietany 18%
    200 g wiórek kokosowych
    Dodatkowo
    500 g nektarynek
    1/2 słoiczka dżemu brzoskwiniowego
    100 g crunchy z owocami
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Pleśniak Desery Ciasto

Pleśniak z nektatrynką i crunchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki ciasta oprócz kakao zagnieść,zagniecione ciasto podzielić na 2 części,do pierwszej dodać kakao i zarobić,odstawić na bok,drugą część ciasta rozwałkować i za pomocą wałka przenieść do blaszki wyłożonej papierem,nakłuć widelcem, posmarować dżemem i wyłożyć pokrojone nektarynki.
    Na nektarynki położyć poskubane ciasto ciemne.
    Białka ubić na sztywno,dodać cukier puder i jeszcze przez chwilę ubijać,następnie zmniejszyć obroty miksera i naprzemiennie dodawać śmietanę i kokos.
    Piankę kokosową wyłożyć na ciasto ciemne,posypać crunchy.
  • 2. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować