PLEŚNIAK Z JABŁKAMI I DŻEMEM TRUSKAWKOWYM

4.5 (195 ocen)

  • 45 min

Pyszne ciasto dla każdej rodzinki

  • 45 min

Składniki:

  • 3,5 szklanki mąki,
    1,5 szt margaryny
    6 szt jajek,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao,
    1 łyżka cukieru,
    1 szt kisiel truskawkowy,
    5 szt jabłka,
    do smaku cynamon,
    1 szt dżem truskawkowy


Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pleśniak z jabłkami i dżemem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, margaryny, żółtek, proszku do pieczenia, cukru ugniatamy ciasto. Dzielimy na trzy części do jednej dodajemy kakao. Ciemną część i jedną jasną wkładamy do zamrażalki na pół godziny. Ostatnią część ciasta wykładamy na brytfankę na nią rozsmarowujemy dżem. Następnie dodajemy starte ciemne ciasto. Później dodajemy jabłka starte i posypujemy cynamonem. Na to dajemy ubitą pianę ze szklanką cukru i kisielem. I na wierzch trzemy ciasto jasne. Pieczemy godzinę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować