1.Margarynę z mąką siekamy nożem, dodajemy żółtka i proszek do pieczenia. Zarabiamy ciasto. Dzieli na 3 części. Jedną większą i dwie mniejsze.
Do jednej z mniejszych części dodajemy kakao i wyrabiamy w rękach aby wszystko się połączyło.
Gdy się połączy wkładamy do zamrażalnika razem z drugą mniejszą częścią.
Większą część rozkładamy na blaszce ( wymiary 25 x 30 cm ) wyłożonej papierem do pieczenia.
Następnie smarujemy powidłami.
Ciemną część ciasta wyjmujemy z zamrażalnika, ścieramy na tarce o grubych oczkach i posypujemy wierzch powideł.
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier ( tak jak na beze ), wykładamy na powidła.
Następnie ścieramy drugą mniejszą część ciasta na tej samej tarce i posypujemy wierzch.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku (180C) przez 40 min.
Komentarze