PLEŚNIAK

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Doskonałe ciasto do kawy

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • CIASTO:
    5 żółtek
    margaryna
    3 szklanki krupczatki
    5 łyżek cukru
    2-3 łyżki gęstej śmietany
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    5 gruszek Konferencja
    MASA:
    5 białek
    szklanka cukru
    2 budynie waniliowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Słodycze

Pleśniak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki obrac usunąc gniazda nasienne i pokroic w ósemki.Gotowac w szklance wody z 2 łyżkami cukru do miękkości.Składniki ciasta szybko zagniesc.1/3 ciasta włożyc do zamrażarki na 30 minut.Pianę z białek ubic z szklanką cukru dodac budynie uijac na wolnych obrotach.Pozostałym ciastem wyłożyc blachę ułożyc odsączone gruszki i pianę z białek.Na wierzch zetrzec ciasto z zamrażalnika.Piec 1 godzinę w 200C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować