Plecionka francuska z kurczakiem/ogórkiem kiszonym i pieczarkami z sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki umyć i pokroić. Wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy, w miedzy czasie kroimy na drobne kawałki mięso drobiowe delikatnie oprószyć przyprawą do kurczaka i wrzucamy do duszonych pieczarek wszystko razem dusimy ok 10 min. Doprawiamy delikatnie Vegetą i pieprzem.
Ciasto francuskie rozkładamy na blaszce i delikatnie nacinamy boki ( do zaplatania)
Przestudzone i odcedzone pieczarki z mięsem dajemy na ciasto francuskie i pokrojone w kostkę ogórek kiszony następnie posypujemy startym żółtym serem. Zaplatamy ciasto francuskie wkładamy do nagrzanego piekarnika. Termo-obieg 185 st. I pieczemy ok 20 min.
Sos czosnkowy:
Czosnek obrać posiekać lub przecisnąć przez prasę. Majonez wymieszać z jogurtem i dodać czosnek.
Komentarze