Płatki ryżowe z truskawkami

4.5 (158 ocen)

  • 10 min

Staram się zdrowo odżywiać. Jeśli czas mi na to pozwala to urozmaicam codzienne posiłki dodając świeże warzywa i owoce. Płatki ryżowe są bardzo zdrowe. Śniadanie prezentuje się świetnie w małych szklaneczkach, a to dzięki warstwowemu ułożeniu.

  • 10 min

Składniki:

  • truskawki 100g,
    wiórki kokosowe 2 łyżeczki,
    100 ml mleka,
    1/2 szklanki płatków ryżowych,
    cukier 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Desery

Płatki ryżowe z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Proporcje podaję na 2 porcje. Truskawki płuczemy, osuszamy i usuwamy szypułki. Dwie truskawki odkładamy do dekoracji. Następnie owoce kroimy w drobną kostkę. W rondelku zagotowujemy mleko z cukrem. Dodajemy płatki i gotujemy przez 2 minuty ciągle mieszając. Masa powinna być gęsta (Jeśli będzie za rzadka dodajemy więcej płatków). W dwóch szklaneczkach układamy warstwami truskawki i płatki. Wierzch każdej porcji posypujemy łyżeczką wiórek kokosowych i dekorujemy truskawką. Życzę smacznego :)

Porady

Jest to bardzo proste, zdrowe śniadanie, polecam

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować