Płatki ryżowe z dynią i żurawiną

0 (0 ocen)

Bardzo smaczna i szybka propozycja na śniadanie. Błyskawiczne płatki ryżowe z dodatkiem puree z dyni i żurawiny.

Składniki:


  • 1 szklanka mleka
    1/2 szklanki błyskawicznych płatków ryżowych
    1/2 szklanki puree z dyni
    1 łyżka cukru brązowego
    1/4 szklanka żurawiny suszonej
    1/2 łyżeczki cynamonu

Płatki ryżowe z dynią i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wlać mleko do garnuszka, dodać puree z dyni i cukier. Roztrzepać dokładnie rozprowadzając mleko z dynią. Zagotować. W momencie pojawienia się pierwszych bąbelków powietrza wsypać żurawinę i płatki ryżowe. Gotować ok 3min. Przyprawić cynamonem. Zdjąć z ognia i chwilę odstawić. Ryż całkowicie wchłonie mleko. Podawać na gorąco. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy