Płatki owsiane z pomidorami i cebulką na słono

4.47 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To owsianka na wytrawnie, z pomidorami i cebulką. Płatki owsiane zwykle pojawiają się na słodko. Proponuję odmianę, równie pyszną i pożywną.

Składniki:

  • 1 szklanka płatków owsianych
    1 cebula
    2 pomidory
    Oliwa
    Bazylia
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (159 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Płatki owsiane z pomidorami i cebulką na słono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy się zarumieni, dodajemy płatki owsiane. Całość chwilę smażymy mieszając, aby owsianka się nie przypaliła. Następnie płatki zalewamy niepełną szklanką wody. Całość gotujemy do momentu, gdy płatki zmiękną i wchłoną wodę. W razie potrzeby możemy dodać wody. Gdy płatki będą miękkie, dodajemy pokrojone pomidory, doprawiamy do smaku. Mieszamy i chwilę smażymy. Podajemy na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Płatki Pomidor

Notka redakcyjna

PPWS_04-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować