Płatki jaglane z granatem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Płatki jaglane to świetny pomysł na śniadanie, dodają energii i witalności pozwalając cieszyć się aktywnością fizyczną.

  • 15 min

Składniki:


  • Na 1 porcję:
    200 ml mleka kokosowego
    1/2 szklanki płatków jaglanych
    1 łyżka syropu z agawy
    1 owoc granatu

Płatki jaglane z granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Granat myjemy, obieramy - odcinamy górną część, dzielimy nożem na ćwiartki i wyłuskujemy nasiona. Do małego garnuszka wlewamy wodę, tak aby przykryła dno - zagotowujemy. Wlewamy mleko kokosowe - zagotowujemy. Do gotującego się mleka dosypujemy płatki jaglane i gotujemy mieszając przez około 3 minuty. Dodajemy syrop z agawy - mieszamy. Ugotowane płatki jaglane wykładamy do miseczki, posypujemy nasionami granatu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy