Plastry schabu w cieście francuskim z brzoskwinią

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Super danie obiadowe na upalne dni – schab inaczej. Zapiekany w cieście francuskim z dodatkiem brzoskwini z syropu. Danie jest szybkie w wykonaniu i smakuje obłędnie. Dodatek brzoskwini uzupełnia smak mięsa.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje:
    4 plastry schabu
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    Sól, pieprz do smaku
    1 małe jajko
    Mała puszka brzoskwiń w syropie
    Olej do smażenia
    Papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Plastry schabu w cieście francuskim z brzoskwinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: plastry schabu rozbić bardzo cienko, doprawić solą i pieprzem, odstawić na 1 godzinę do lodówki. Jajko rozkłócić. Ciasto przeciąć na 4 równe kawałki.
    Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć plastry schabu z dwóch stron, osączyć nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku, przestudzić. Na środku każdego kawałka ciasta francuskiego ułożyć plaster schabu, połówkę brzoskwini, skleić dobrze rogi ciasta. Posmarować rozkłóconym jajkiem. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik podgrzać, wstawić danie i piec w temp. 190 stopni 30 minut na rumiany kolor.

Porady

1.ciasto można posypać delikatnie ziarnami kminku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować