Plasterki cukini z wątróbką

5 (1 ocen)

To bardzo smaczne, pożywne i na dodatek bardzo szybkie w przyrządzeniu danie. Najlepiej smakuje podawane z surówkami. Idealne na podwieczorek.

Składniki:

  • - 1 cukinia
    - 500 g wątróbki pokrojonej w grubsze plastry ( cielęca, wieprzowa lub wołowa)
    - mąka
    - sól, pieprz
    - olej
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Plasterki cukini z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy i po obcięciu końcówek kroimy w plastry ok. 1 cm. Obtaczamy w mące z obu stron i smażymy na gorącym oleju aż się zarumienią. Wątróbkę obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Cukinię i wątróbkę wykładamy na talerz, oprószamy solą i pieprzem do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować