Placuszki ze szpinakiem na słodko

0 (0 ocen)

Szpinak na słodko?Do tego marchewka i jabłka.Czy to może być smaczne?Tak, może być.

Składniki:

  • 70g mąki kukurydzianej
    100g twarogu do serników
    spora garść szpinaku
    1 marchewka
    1 jabłko
    2 łyżki syropu klonowego bądź miodu
    opcjonalnie: olej rzepakowy do smażenia

Placuszki ze szpinakiem na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wsypujemy do miski. Dodajemy twaróg i starte na drobnych oczkach jabłko.
    Szpinak siekamy (nie musi być drobno) a marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do reszty składników. Wyrabiamy ręcznie, formujemy placuszki.
    Smażymy na rozgrzanej patelni z obydwu stron, do zezłocenia.
    Przed podaniem polewamy syropem klonowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy