placuszki z wątróbki z sosem chrzanowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dobrze doprawione, z wyraźną nutą majeranku świetnie komponowały się z ostrym sosem chrzanowym. Podałam je tylko z sałatką z pomidorów ale można także z ziemniakami. Szybki i tani sposób na obiad lub kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g wątróbki drobiowej
    1 cebula
    2 jajka
    100 ml mleka
    4 łyżki mąki pszennej
    2 ząbki czosnku
    2 łyżeczki majeranku
    sól
    pieprz
    słodka i ostra papryka
    olej do smażenia
    na sos chrzanowy:
    2 łyżki majonezu
    3 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany
    2 łyżeczki chrzanu
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Placuszki z wątróbki z sosem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę oczyścić z błonek i drobno pokroić, posolić. Cebulę posiekać i usmażyć na złoto na oleju. Pod koniec dodać rozdrobniony czosnek. Mleko i jajka zmiksować. Dodać mąkę, pieprz, majeranek i papryki. Ciasto powinno być bardziej gęste niż na naleśniki ale nie kluskowate. Wrzucić do niego wątróbkę i cebulę, wymieszać. Łyżką nakładać ciasto na rozgrzany olej i smażyć powoli, żeby wątróbka w środku nie była surowa. Wszystkie składniki sosu wymieszać. Placuszki podawać na ciepło z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Podroby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować