Placuszki z twarogiem i prażonymi jabłkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Placuszk są niezwykle delikatne i rozpływają się w ustach

  • 30 min

Składniki:

  • 2 duże jabłka(ja użyłam papierówek)
    kostka twarogu
    2 łyżki młeka
    cynamon mąka do zagęszczenia
    2-3 łyżki cukru pudru
    2 łyżki cukru
    olej do smażenia
    jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Placuszki z twarogiem i prażonymi jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka kroję w plasteki i razem z cynamonem i cukrem prażę, aż jabłka zmiękną. Twaróg mielę(z lenistwa najczęściej miksuję za pomocą blendera), następnie dodaję mleko, jajko i cukier puder. Gdy jabłka przestygną dodaję do twarogu.Dodaję mąkę by masa nabrała odpowiedniej gęstości i placuszki nie rozpadały się przy smażeniu. Smażę na oleju małe placuszki na złoty kolor.

Porady

Przy smażeniu należy uważać bo placuszki są delikatne i lubią się rozpadać

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować