Placuszki z syropem klonowym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 25 min

Wyglądają i smakują jak oryginalne pancakesy. Udają się dzięki dodatkowi kefiru.

  • 25 min

Składniki:

  • ● 2 szkl. mąki pszennej typ 550
    ● 2 szkl. kefiru naturalnego lub maślanki
    ● 4 łyżki cukru pudru
    ● jajko
    ● 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● 8 łyżek oliwy
    ● szczypta soli
    ● 250 ml syropu klonowego

Placuszki z syropem klonowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W blenderze miksujemy
    wszystkie składniki (oprócz
    syropu klonowego). Powstanie
    ciasto o konsystencji
    gęstej śmietany.
  • 2. Na rozgrzaną teflonową
    patelnię wlewamy porcjami
    ciasto. Smażymy placuszki
    krótko z obu stron. Podajemy
    gorące polane syropem
    klonowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2011

Komentarze

Podobne przepisy