PLACUSZKI Z SOSU BESZAMELOWEGO

0 (0 ocen)

Placuszki z sosu beszamelowego z dodatkami.

Składniki:

  • 3 łyżki masła
    3 łyżki mąki
    1 szklanka mleka
    sól
    pieprz
    puszka kukurydzy
    10.dag.startego żółtego sera
    1 szklanka drobno pokrojonego ugotowanego mięsa z kurczaka
    jajko
    bułka tarta
    olej

Placuszki z sosu beszamelowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • placuszki 1. Z masła i mąki zrobić zasmażkę.Dodać mleko ,ciągle mieszając gotować aż sos zgęstnieje.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Do sosu dodać kukurydzę i mięso z kurczaka oraz ser.Wymieszać.
  • 2. Sos przelać na półmisek,ostudzić,nakryć folią aluminiową i włożyć na ok. 2 godziny do lodówki.Po tym czasie sos pokroić w kwadraty i dłońmi formować placuszki.Panierować w jajku i bułce tartej.Smażyć na mocno rozgrzanym oleju kilka sekund z każdej strony.Podawać gorące prosto z patelni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy