Placuszki z porzeczkami

4.5 (166 ocen)

  • 15 min

Bardzo smaczne i pożywne śniadanko.

  • 15 min

Składniki:

  • 1. 1/4 szklanki mąki
    1.1/4 szklanki kefiru
    1 jajko
    1/4 szklanka oleju
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki cukru
    1 garść mrożonej aronii
    1 garść mrożonych porzeczek
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    cukier puder do posypania ewentualnie dżem
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery

Placuszki z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placuszki z przeczkami 1. Przesiać mąkę i na sucho wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia, następnie dodać jajko, olej i kefir, wszystko dokładnie ubić( ma mieć konsystencję gęstej śmietany), do gotowego ciasta dodać owoce i ostrożnie wymieszać.
  • 2. Patelnie nagrzać i tylko natłuścić olejem, na gorącą patelnię lać porcje ciasta takie, aby po usmażeniu były małe placuszki, smażyć na złoty kolor.
  • 3. Podawać gorące posypane cukrem pudrem lub z dżemem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować